Constructii Civile

Amenajari Interioare si Exterioare

Deluxe City Construct va pune la dispozitie o gama larga de lucrari. Va prezentam in continuare cateva dintre ele:

Designerul companiei si arhitectul stabilesc proiectul care se potriveste cel mai bine cerintelor beneficiarului. De la cele mai simple operatii pana la cele mai complexe, totul va fi executat cu profesionalism de catre echipa noastra, pentru ca la final beneficiarul sa fie multumit si sa recomande serviciile oferite de Deluxe City Construct.

Constructii si amenajari

Dispunem de personal calificat si utilaje pentru urmatoarele lucrari:

 • executie sapaturi si terasamente;
 • executie pardoseli industriale, orice fel de betonare;
 • executie hidroizolatii;
 • executie termoizolatii;
 • executie tencuieli si sape mecanizate;
 • executie structura din beton – prelucrare si montaj fier, lucrari de dulgherie;
 • montaj ceramica;
 • executie structuri si placari cu rigips;
 • executie zidarii;
 • prelucrare si executie structuri metalice ;
 • montaj tamplarii si compartimentari PVC;
 • executie instalatii electrice si sanitare;

 De asemenea va putem pune la dispozitie personal in regie calificat si necalificat, transport moloz.

Constructii la Rosu si la Cheie

Inainte de inceperea oricarui demers sau de luare a oricarei decizii, trebuie sa tineti cont ca o locuinta este un ansamblu de factori care interactioneaza si se influenteaza reciproc, iar abordarea superficiala a unui aspect duce la cheltuieli suplimentare in alta parte (in constructie sau in exploatare). De aceea este foarte important ca deciziile luate sa fie cat mai corecte si adaptate la nevoile pe care le aveti.

O constructie ieftina nu se realizeaza doar cu materiale ieftine, ci cu un raport bine gandit intre solutia constructiva, materiale, manopera, asociate cu o corecta evaluare a necesarului de spatiu, judicios impartit si simplitatea constructiei, pentru obtinerea confortului maxim. Finisarea incaperilor se face in functie de scopul si importanta lor.

De asemenea, un rol deosebit il are si negocierea corecta a pretului materialelor si manoperei de executie pentru finalizarea constructiei cu cheltuieli minime.

In demersul dumneavoastra trebuie sa tineti cont de urmatoarele:

 • un material ieftin poate sa impuna o structura scumpa;
 • o structura ieftina poate sa afecteze durabilitatea casei si poate sa o faca greu vandabila;
 • finisajele ieftine influenteaza aspectul cladirii si genereaza ulterior costuri mari in exploatare;
 • forta de munca ieftina sau necalificata duce la consum mare de materiale, risipa sau nerespectarea tehnologiei de constructie influentand aspectul final si rezistenta in timp;

Inainte de a incepe constructia trebuie sa stabiliti urmatoarele:

 • bugetul sau modalitatile de finantare;
 • zona si terenul constructiei;
 • tipul constructiei;
 • marimea constructiei in functie de necesarul familiei (parter, etaje, mansarda, garaj etc.);
 • cum veti folosi spatiul;
 • timpul si gradul dumneavoastra de implicare in acel proiect;
 • cat timp veti locui in acel spatiu (daca se va mari sau micsora familia in acest timp);
 • destinatia constructiei (locuinta sau casa de vacanta);

Fundatii si Sapaturi

Sapatura este operatia de indepartare a pamantului in vederea executarii fundatiei unei constructii sau a dispunerii sub nivelul terenului a unor conducte sau instalatii. Se executa dupa planul de sapatura din proiectul de executie si are, de regula forme regulate, poligonale sau circulare.

Sapaturile se executa de regula mecanizat. Executarea manuala se aplica numai in cazul unui volum de sapatura redus sau cand conditiile de teren nu permit folosirea sapaturii mecanizate.

Fundatia este elementul de constructie cu rol de transmitere a incarcarilor constructiei la terenul de fundare. Tipul fundatiei, dimensiunile si armarea acesteia sunt extrem de importante. O fundatie proiectata sau executata gresit pune in pericol intreaga structura a casei, iar reparatiile ulterioare sunt dificil sau imposibil de executat. De aceea Deluxe City Construct acorda o mare importanta acestei faze a lucrarii care este atent monitorizata de un inginer.

In functie de terenul de fundare, de suprastructura si de alti factori, exista o multitudine de tipuri de fundatii: fundatii continue sub ziduri, fundatii izolate sub stalpi, radier general, care este prezent sub intreaga constructie, fundatii pe piloti – prevazute in cazul terenului slab de fundare, fundatii in trepte sau combinatii dintre ele.

De regula, la locuinte individuale, se utilizeaza fundatii continue sub ziduri, fundatii izolate sub stalpi sau radier general (fundatie sub intreaga constructie). Stabilirea adancimii de fundare se face in functie de:

 • natura terenului de fundare (stabilit printr-un studiu geotehnic);
 • particularitatile constructiei (marime, tip structura s.a.);
 • adancimea de inghet specifica zonei in care urmeaza a fi construita casa;

Zidarie

Zidarie simpla/nearmata (ZNA): zidarie care nu contine suficienta armatura pentru a putea fi considerata zidarie armata – cum sunt zidaria confinata, zidaria confinata si armata in rosturile orizontale, zidaria cu inima armata.

Zidarie confinata (ZC): zidarie prevazuta cu elemente pentru confinare din beton armat pe verticala (stalpisori) si pe orizontala (centuri), turnate dupa executarea zidariei.

Zidarie confinata si armata in rosturile orizontale (ZC+AR): zidarie confinata (ZC) la care, in rosturile orizontale, sunt prevazute armaturi in cantitati suficiente, din otel sau din alte materiale cu rezistenta semnificativa la intindere, in scopul cresterii rezistentei la forta taietoare si a ductilitatii peretelui.

Zidarie cu inima armata (ZIA): zidarie alcatuita din doua straturi de zidarie paralele avand spatiul dintre ele umplut cu beton armat sau cu mortar-beton (grout) armat, cu sau fara legaturi mecanice intre straturi si la care cele trei componente conlucreaza pentru preluarea tuturor categoriilor de solicitari.

Zidarie inramata in cadre (ZIR): zidarie alcatuita din unul sau mai multe straturi de zidarie, cu legaturi mecanice între straturi, inramata intr-un cadru de beton armat/otel, executata dupa turnarea betonului/montarea cadre.

Tencuieli

Tipuri de tencuieli – In functie de elementul de constructie care se tencuieste si de conditiile de functionare, exista mai multe tipuri de tencuieli:

Tencuiala bruta, este folosita ca tencuiala exterioara pe elemente: calculele caselor, podurilor, constructii agrozootehnice. Se executa dintr-un singur strat de circa 2cm grosime, mortarul confectionindu-se cu nisip 0/7,1 mm;

Tencuiala sclivisita si gletuita, se aplica pe elemente de zidarie si se executa din 2 straturi: grundul si tinciul. Aceasta tencuiala asigura o buna compactitate si impermeabilitate si da suprafete netede. La tencuielile sclivisite stratul vizibil este netezit cu drisca de otel.

Stratul vizibil de la tencuielile gletuite se executa cu un strat subtire de pasta de ipsos sau var si se netezesc cu drisca de glet. Gletul se aplica pe acele tencuieli care urmeaza sa fie tratate mai deosebit sau care urmeaza sa fie vopsite in ulei. In mod obisnuit, in pasta de ipsos se adauga clei, pentru a avea o rezistenta mai buna.

Tencuiala pe beton se aplica in 3 straturi: spritz / grund / tinci

In ultimul timp se renunta tot mai mult la executarea tencuielilor pe beton, pentru ca se urmareste o betonare foarte ingrijita.

Tencuiala pe rabitz se aplica atunci cind se doreste obtinerea unor suprafete plane, cum sunt, tavanele la planseele cu nervuri din beton-armat sau in cazurile cind se tencuiesc suprafete alcatuite din materiale diferite(stilpi din lemn,zidarie din caramida). In aceasta situatie, plasa de rabitz se fixeaza pe materialul cu cea mai mica variatie de volum si se executa tencuiala, care nu va fi astfel supusa la variatiile de volum ale materialelor ce alcatuiesc elementul de constructie. In cazul planseelor de beton-armat plasa de rabitz se fixeaza pe nervurile planseului si de placa prin intermediul unor bare de otel cu diam de 6mm, situate la o distanta de 2 m una de alta si care sunt prinse de nervuri si placa prin intermediul unor mustati ce au fost betonate. Tencuiala pe rabitz se executa in 3 straturi: smirul/ grundul / tinciul.

Tencuiala impermeabila se foloseste la protectia suprafetei elementelor de constructii care vin in contact permanent sau foarte indelungat cu umiditatea mediului ambiant, cum sunt:zidurile subsolurilor, socluri, peretii canalelor, tuburile de scurgere, interioarele rezervoarelor sau bazinelor de apa, etc.

Mortarele, pentru tencuieli impermeabile folosesc ca liant cimentul portland, cimentul cu zgura, cu cenusa, cu tras; se folosesc mortare grase cu dozazul 1:(2-3)

Nisipul folosit trebuie sa aiba o compozitie granulometrica foarte buna si sa fie curat. Marirea impermeabilitatii se poate realiza prin folosirea unor adaosuri tensioactive, hidrofobizante(sapunuri de calciu sau aluminiu)

Cel mai adesea se folosesc mortarele cu adaos de /Apa stop/, care este un adaos impermeabilizator pentru mortarele de ciment si se prezinta sub forma de pulbere de culoare alb-galbui sau gri. Materialele utilizate la confectionarea mortarelor cu adaos de /Apa stop/ sunt: ciment/PZ400;PT400/PC400/SM/SMA/F350/; nisip silicios spalat cu granulozitate buna; apa(se interzice apa de mare si minerala) si Apastop P.

Mortarele confectionate cu Apastop P, au urmatoarele compozitii orientative:

 • ciment/nisip 1:2,5
 • Apastop P(% fata de masa nisipului)3
 • sortul de nisip utilizat in mm 0….5
 • raportul A/C 0,36….0,42
 • consistenta (in cm) 8…10
 • Mortarele preparate cu Apastop P, se vor confectiona in apropierea locului de aplicare si in cantitati astfel stabilite incit punerea in lucrare sa se faca intr-un interval de maximum 45 minute de la preparare.

Tencuielile decorative, se executa cu var gras stins in praf, cimenturi albe sau colorate si cu agregate din roci colorate(deseuri de marmura,ceramica). Se impune stabilitatea culorilor in mediul alcalin generat de procesul de hidratare a liantului.

Tencuielile decorative cele mai obisnuite sunt:

 • cu praf de piatra,obtinute prin aplicarea peste grund a unui strat driscuit sau stopit din mortar de var – gras cu praf de piatra si cu adaos de pigmenti si ciment;
 • tencuieli din piatra artificiala executate pe un grund din mortar de ciment. Stratul vizibil din mortar de ciment cu piatra macinata(gris de piatra) si eventual pigmenti, se aplica peste grundul stopit in prealabil cu apa, inainte de intarirea completa a acestuia;
 • tencuielile cu terasit se executa pe un grund din mortar de var cu adaos de ciment, pe suprafata caruia se fac striuri crestate cu mistria in doua directii. Amestecul pentru stratul vizibil se aduce pe santier gata preparat, in stare uscata, in saci.
 • La alcatuirea diferitelor straturi de tencuieli, mortarele de ciment nu trebuie sa vina in contact direct cu mortarele de ipsos, mai ales cind tencuielile vin in contact cu umezeala; ipsosul fiind solubil in apa formeaza o solutie care duce la degradarea pietri de ciment prin expansiune.

Izolatii Termice

Deluxe City Construct executa lucrari de: hidroizolatie, termoizolatie cu vata mineral sau polistiren.
Placari polistiren – avantaje:

 • Confort: Prin termoizolare se obtine climatul potrivit fiecarui sezon: caldura – iarna si racoare – vara.
 • Economie: Termosistemul reduce cu pana la 30%-50% costurile necesare cu incalzirea. Investitia se amortizeaza in doar 3-4 ani.
 • Estetica deosebita: sunt peste 100 de culori si diferite texturi ofera o tinuta estetica impecabila lucrarii.
 • Calitate: Termosistemul ofera calitate,dat fiind faptul ca se executa usor si in timp scurt.
 • Durabilitate: Durata medie de viata, in cazul unei aplicari si a unei utilizari corecte este de aproximativ 25-30 de ani, poate si mai mult.
 • Componenta termosistem: Partea exterioara/interioara a zidului
 • Adeziv pentru polistiren: Polistiren expandat pentru fatada,de interior/exterior
 • Masa de spaclu – e acelasi adeziv
 • Plasa din fibra de sticla, de int/ext
 • Masa de spaclu – acelasi adeziv cu care ati lipit placa
 • Glet exterior/interior
 • Tencuiala decorativa , de int/ext

Compartimentari – Mansardari

Instalatii Electrice si Sanitare

Acoperisuri

Servicii de Curatenie

 

Birou de vanzari

office@cityconstruct.ro
0727.787.713

AU INCREDERE IN NOI

Clientii Nostri